En hjemmelavet ketchup er nem at lave, og smagen kan med få ændringer i krydderier, sukker og syre tilpasses en personlig smag.
Udstyr
Ingredienser
- 150 g Sukker
- 15 g Salt
- 3 stk Nelliker
- 2 stk Allehånde
- 1 stk Peberkorn, sorte
- 10 stk Korianderfrø
- ⅛ tsk Sellerisalt
- ⅛ tsk Hvidløgspulver
- ⅓ tsk Løgpulver
- ¾ tsk Xanthangummi
- 280 g Tomatkoncentrat
- 150 ml Lagereddike Farveløs
- 100 ml Vand
Fremgangsmåde
- Mal alle krydderierne sammen, til et helt fint pulver.
- Bland tomatpure, eddike og vand grundigt sammen.Tilsæt krydderiblandingen og mix blandingen grundigt sammen. Dette gøres nemmest med f.eks. en stavblender eller andet køkkenudstyr.
- Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.
Thermomix
- Tilføj alle krydderierne i Thermomixer skålen.Placer låget på maskinen, og placer et fugtet viskestykke over låget, for at undgå krydderi støv i hele køkkenet.Kør 20 sekunder på niveau 8.Afvent 5-10 minutter, før låget tages af maskinen, eller viskestykket fjernes. Krydderierne er malet til meget fint støv og hvirvler rundt i køkkenet hvis der åbnes straks.
- I krydderiblandingen i Thermomixeren tilsættes:– Tomatkoncentrat– Eddike– VandKør 20 sekunder på niveau 8.
- Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.