Citronmåne med kraftig, naturlig smag af citron.
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 500 g Flormelis
- 260 g Smør
- 3 Æg
- 3 Citroner Økologisk, da der skal bruges både saft og skal.
- 3 tsk Vanillesukker
- 3 tsk Bagepulver
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Smelt 250 gram smør og hæl det i en skål.Tilsæt 250 gram flormelis til smøret og pisk grundigt, til en ensformig hvid masse.
- Tilsæt æggene og pisk grundigt, til en ensartet luftig masse.
- Hvis du vil bruge revet citronskal i kagen, skal den tilsættes nu. Dette er dog valgfrit.Revet citronskal giver en kraftig bitter citronsmag, men giver ikke kagen syre, som citronsaft.
- Bland mel, bagepulver og vanillesukker i en skål.Melblandingen røres sammen med sukkerblandingen.
- Pres 2 citroner og tilsæt saften til kagedejen.Dejen bliver meget våd, og skal røres en del før den har samlet sig igen.
- Brug de sidste 10 gram smør, til at smøre en springform omhyggeligt.Du kan alternativt beklæde springformen med bagepapir, dette giver dog synlige folder i den færdige kage, som ikke bliver nær så flot.
- Sæt kagen midt i ovnen i ca. 45-50 minutter.Kagen bliver hurtigt lidt mørk på toppen, hvis den fortsat ikke er færdig, kan ovnen skrues ned til 150 grader, mens kagen færdigbages. Alternativt kan kagen bages blindt.Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og stilles til afkøling.
Glasur
- Til glasur skal de resterende 250 gram flormelis nu blandet mes saften fra den sidste citron.Hvis glasuren bliver for sur kun med citronsaft, kan noget af dette erstattes med vand.Pas på, at glasuren ikke bliver for tynd. Glasuren skal gerne hænge godt fast på toppen af kagen.
- Hæld glasuren langsomt over kagen, pas på at kagen ikke er for varm, når du gør dette.
Noter
Hvis du vil efterligne citronmånen som købes, kan der tilsættes gult farvestof i glasuren, imens kagefolie kan danne ramme for glasuren, mens den størkner.
Den sidste detalje i kopieringen af købekagen, er naturligvis at spise den ene halvdel selv, før resten serveres for gæsterne.