Neutralt fladbrød til alle retter
Ingredienser
- 4 dl Vand
- 25 g Gær
- 280 g Hvedemel
- 100 g Grahamsmel
- 70 g Manitobamel
- 1 tsk Salt
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Bland mel og salt, og ælt dette sammen med vandet indtil dejen virker smidig og ikke klistrer til fingrene men er nem at arbejde med.
- Stil dejen til side et lunt sted I en overdækket skål, og lad den hæve i 1 time.
- Del dejen i 10 lige store portioner, og rul disse til boller.Bollerne rulles herefter ud i flade cirkler, indtil de er ca. 3-5 mm tykke.
- Forvarm en pande uden fedtstof, og steg brødene herpå.Det er vigtigt ikke at bruge fedtstof til brødet under stegning.Brødene skal stege ca. 1-2 minutter på hver side, indtil de har gyldenbrune og lidt sorte pletter på begge sider.