Snit løg og hvidløg.Sauter herefter løgene i en gryde med smøret, til løgene er gennemsigtige. De må ikke karamellisere.
Tilsæt ærter, vand og bouillon i gryden med løg, og kog i 20 minutter.
Indholdet i gryden blændes nu med en stavblender.
Tilsæt fløde og citronsaft når suppen er blevet jævn og ensartet, og tilsmag med salt, peber og evt mere citronsaft.Server straks, mens suppen er varm.
Thermomix
Del løget groft og tilsæt det i skålen.Snit herefter løg og hvidløg i 15 sekunder på hastighed 4
Tilsæt smør og sauter løgene i 10 minutter ved 120°C ved hastighed 1.
Tilsæt ærter, vand og bouillon og lad indholdet koget i 20 minutter på 120°C ved hastighed 1
Blend nu indholdet uden at varme yderligere, ved at øge hastigheden fra 5-10 i løbet af 2 minutter.
Tilsæt fløde og citronsaft når suppen er blevet jævn og ensartet, og tilsmag med salt, peber og evt mere citronsaft.Server straks, mens suppen er varm.