Ketchup

En hjemmelavet ketchup er nem at lave, og smagen kan med få ændringer i krydderier, sukker og syre tilpasses en personlig smag.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Hviletid 1 day
Samlet tid 1 day 10 minutter
Oprindelse Amerikansk

Udstyr

Ingredienser
  

Fremgangsmåde
 

  • Mal alle krydderierne sammen, til et helt fint pulver.
  • Bland tomatpure, eddike og vand grundigt sammen.
    Tilsæt krydderiblandingen og mix blandingen grundigt sammen. Dette gøres nemmest med f.eks. en stavblender eller andet køkkenudstyr.
  • Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.
Thermomix
  • Tilføj alle krydderierne i Thermomixer skålen.
    Placer låget på maskinen, og placer et fugtet viskestykke over låget, for at undgå krydderi støv i hele køkkenet.
    Kør 20 sekunder på niveau 8.
    Afvent 5-10 minutter, før låget tages af maskinen, eller viskestykket fjernes. Krydderierne er malet til meget fint støv og hvirvler rundt i køkkenet hvis der åbnes straks.
  • I krydderiblandingen i Thermomixeren tilsættes:
    – Tomatkoncentrat
    – Eddike
    – Vand
    Kør 20 sekunder på niveau 8.
  • Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.
Nøgleord Vegetar