Ketchup
En hjemmelavet ketchup er nem at lave, og smagen kan med få ændringer i krydderier, sukker og syre tilpasses en personlig smag.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Hviletid 1 day d
Samlet tid 1 day d 10 minutter min
Mal alle krydderierne sammen, til et helt fint pulver.
Bland tomatpure, eddike og vand grundigt sammen.Tilsæt krydderiblandingen og mix blandingen grundigt sammen. Dette gøres nemmest med f.eks. en stavblender eller andet køkkenudstyr. Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.
Thermomix
Tilføj alle krydderierne i Thermomixer skålen.Placer låget på maskinen, og placer et fugtet viskestykke over låget, for at undgå krydderi støv i hele køkkenet.Kør 20 sekunder på niveau 8.Afvent 5-10 minutter, før låget tages af maskinen, eller viskestykket fjernes. Krydderierne er malet til meget fint støv og hvirvler rundt i køkkenet hvis der åbnes straks. I krydderiblandingen i Thermomixeren tilsættes:- Tomatkoncentrat- Eddike- VandKør 20 sekunder på niveau 8. Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.